Новини

Новини от Меригар Изток

Меригар Изток

Меригар Изток

Скъпи Ваджра братя и сестри,
имаме новини за вас!

1. На 24 юни ще се проведе Генералното събрание на членовете на Меригар Изток, в МЕ.Всички сте поканени да дойдете и да участвате, да се информирате и да станете част от вземането на решения за бъдещето на Меригар Изток.

Ако не можете да дойдете, има възможност да използвате някой, който ще идва, за свой пълномощник. Ако случаят е такъв, моля информирайте ни и ние ще се опитаме да намерим някого от вашата общност, който ще идва и който би могъл да действа като пълномощник по време на тази среща. (more…)

Прочети цялата

Съобщение от екипа на “Огледалото”, вестникът на Дзогчен общността

Скъпи европейски членове на Ганчи,
Пишем ви от името на „Огледалото“. Тази година, в допълнение на нашия сайт melong.com, започнахме отново да публикуваме тримесечно издание, което може да бъде свалено, прочетено на компютър и при желание – принтирано. До сега сме публикували 4 издания (номер 126 – декември 2014, номер 127 – март 2015, номер 128 – юли 2015 и номер 129 – септември 2015), които са на разположение за сваляне на нашия сайт. Също така принтирахме ограничен брой изцяло цветни издания за продажба по време на ритрийти.
Основната причина, поради която започнахме да публикуваме редовно pdf и принтирано издание е, че почувствахме, че материалите, публикувани в блог, не биха били поддържани в продължение на по-дълъг период от време, че биха били изгубени доста бързо, когато се появи нов материал. От началото на неговото публикуване през 1991г. „Огледалото“ се превърна в архив на събития, развития и промени вътре в Международната Дзогчен общност и ние не желаем тази функция да изчезне.
Както в миналото, форматът на новото списание на „Огледалото“ съдържа ученията на Чьогял Намкай Норбу и известната секция „Как срещнах…“, и много други, но в допълнение предлага и много материали, свързани с Международната общност – специални съобщения на Ринпоче, новини от Шанг Шунг Института по света, важна информация от Международния Ганчи, редовни новини за проекта Дзамлинг Гар и прочие. Накратко – всяко издание представя много материал, който е иформативен и важен за линговете в цялата Международна Дзогчен общност.
По тази причина бихме искали да попитаме европейските лингове дали биха били заинтересовани да получават редовно едно или повече копия от всяко издание и да го пазят в линга си. Всяко издание е изцяло цветно, с 48 или 52 страници. Тъй като принтираме ограничен брой издания, едно копие струва 5 евро. Разходите за изпращане ще струват допълнително, а ако някой член от вашия линг посещава Меригар, може да вземе изданието от там.
Бихме желали да чуем вашето мнение, идеи и обратна връзка на Е-Мейл адрес: lizgranger.mirror@gmail.com

С най-добри пожелания:
Лиз Грангер (европейски офис) и Наоми Цайц (офис САЩ)

Прочети цялата

Всички ние сме в Дзогчен Семейството

(от списанието “Огледалото” – melong.com)

Norbu_tenerifeНамкай Норбу говори по време на Общото Събрание на Членовете, Меригар Уест, 15 Август 2014

Членовете на синия, жълтия и червения ганчи представиха своите годишни доклади на Намкай Норбу и на членовете, и поканиха Ринпоче да коментира.

“Вие обяснихте всичко много добре и в детайли, и повече или по-малко ние разбрахме какво е направено. Това, което е важно сега, е как ще продължим.

Ганчито. По принцип ние имаме големи, средни и малки ганчи. Но в моя опит, пътувайки в много части на света, когато имаме голям ганчи, това забавя нещата, така че те не се правят в точното време, а това не е позитивно. (more…)

Прочети цялата

Съобщение от Международния Ганчи

Съобщение от Международния Ганчи до всички членове на Дзогчен общността по света

Новият Международен Ганчи е вече действащ. Енрико дел Анжело се присъедини към Червения Ганчи: Роберто Зампаро и Скот Тоунел; Рикардо Когел и Кенг Лек се присъединиха към Марк Фарингтън от Жълтия Ганчи; Либор Мали и Джулиън Кинг-Салтер са част от Синия Ганчи. Срещнахме се в Меригар Уест през април, за да създадем база за съвместна работа и да очертаем задачите, които следва да се свършат. Възприехме следното за наше изявление за намерение:
В дух на служене на Учителя и Общността, както и в сътрудничество с всички членове на Сангата, ще се стремим да осъществим визията на Ринпоче за организацията на Международната дзогчен общност. Целта ни е да работим с всички членове на Общността, да създадем функционална и динамична международна организационна структура на Дзогчен общността, която да работи добре и да е в състояние да осигурява съответните услуги, както и да установим методичност, която ще позволи (more…)

Прочети цялата