Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Дзогчен, тантризъм, шаманизъм и трансперсонална психология

08/06/2018 @ 19:00-21:00

Открита лекция с Елиас Каприлес

Ще бъдат сравнени подходите на Дзогчен, Тантра, шаманизма
и трансперсоналната психология

Елиас Мануел Каприлес Ариас преподава философия, будизъм, азиатско изкуство и избираеми дисциплини в Университета на Андския унивeрситет в Мерида, Венецуела и е инструктор по Санти Маха Санга обучение по будизъм и Дзогчен към Международната Дзогчен общност, председателствана от Дзогчен Учителя Чогял Намкай Норбу. От 1977 г. до декември 1982 г. прекарва по-голямата част от времето си в ритрийт, интензивно практикувайки Дзогчен в пещери и уединени места в Хималаите.
Той е автор на четиринадесет книги на испански и английски, от които 11 са публикувани в Непал, Испания и / или Венецуела; той публикува временни версии на още пет книги на английски език на своя уебсайт http://www.webdelprofesor.ula.ve/humanidades/elicap/en/
и има над четиридесет статии и няколко раздела (на английски и испански), публикувани в САЩ, Испания, Франция, Италия, Индия, Русия, Венецуела и Ел Салвадор (те се отнасят до сравнителната философия, трансперсоналната психология, политическата философия, философия на историята , политическата екология, будизма, Дзогчен, азиатската и латиноамериканската история, азиатските религии и мистицизъм, историята на азиатските религии, социологията и т.н.).

 

Details

Date:
08/06/2018
Time:
19:00-21:00

Organizer

Международна Дзогчен Общност Дарджелинг
Website:
www.dzogchen.bg